امروزه پیشرفت تکنولوژی همه ابعاد زندگی انسانها را تحت تاثیر قرار داده است و محیط های کاری نیز از این امر مستثنی نیستند. بنابراین کارفرمایان پیوسته به دنبال روش
هایی هستند تا بتوانند بهره وری کارکنان خود را بالا ببرند، اما گاهی از یک موضوع مهم غافل می شوند و آن هم آلودگی صوتی است که بر بهره وری افراد تأثیر مستقیم دارد.
مشکل سرو صدا
تحقیقات علمی زیادی در راستای پاسخ به این مسئله صورت گرفته است که چرا صدای بیش از حد به تمرکز ما آسیب می رساند. در بهترین حالت، سر و صدای اطراف باعث حواس پرتی میشود و در بدترین حالت، اثرات مضری بر سلامت روحی و جسمی ما دارد. در فضاهای اداری، حواس افراد با مواردی چون مکالمات سایرین، زنگ تلفن، حتی سر و صدای ناشی از ترافیک و فعالیتهای ساختمانی ممکن است پرت شود که منجر به کاهش تمرکز و به دنبال آن بهرهوری خواهد شد و در معادل کلیتر نیز کارآیی یک سیستم تحت تأثیر قرار میگیرد.
سروصدا چگونه بر روی بهره وری تأثیر می گذارد؟
آلودگی صوتی در محل کار بر تمرکز و بهره وری 69 درصد از کارکنان در سطح جهان تأثیر میگذارد. بخصوص برای افرادی که تمایل به انجام چند کار به طور همزمان دارند، تمرکز دشوارتر خواهد بود. مطالعات نشان دادهاند که وقتی تمرکز آنها مختل میشود - با یک پیام فوری، شنیدن یک مکالمه یا زنگ تلفن - مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بتوانند دوباره بر روی کار خود متمرکز شوند.
همچنین آلودگی صوتی باعث واکنش های فیزیولوژیکی نیز می شود که عملکرد کارکنان را کاهش میدهد. صدای بلند و بیش از حد در زمانهای کوتاه یا طولانی (مانند کارهای ساختمانی در حال انجام) می تواند بدن ما را در برابر واکنش های ناشی از استرس بی مورد قرار دهد و موجبات افزایش ضربان قلب، فشار خون و سطح کورتیزول خون را فراهم آورد.
آیا دفاتر با طراحی پلان باز خیلی پر سر و صدا هستند؟
در دهه های اخیر تمایل به ساخت دفاتری با پلان باز افزایش یافته است که بر بهره وری افراد تأثیرگذار است.بنابراین نوع طراحی یک فضای کاری به شاخص اندازه کارآیی افراد تبدیل شده است.
فضاهای پلان باز با سطوح بازتابنده، پژواک ایجاد میکنند و باعث میشوند که صدا به طورمؤثرتری منعکس شود. مطالعات نشان داده است که کارمندان اداری در چنین فضاهایی نسبت به افرادی که در فضاهای بسته کار می کنند تا 66 درصد بازدهی کمتری دارند.
راهکار اصلی در چنین شرایطی استفاده از هدفون است تا سر و صدای ناشی از اطراف را کاهش دهد. اگر این کار هم نتوانست از نفوذ صدا جلوگیری کند، بهتر است از هدفون به نحو دیگری استفاده شود بدین معنا که موسیقی مناسبی ( ترجیحاً موسیقی بی کلام) با آن پخش شود تا فرد بتواند به دور از آلودگیهای صوتی اطراف به کار خود بپردازد.
قبلاً دفاتر با طرحی پلان باز به عنوان ایدهآلترین طراحی برای همکاری و ارتباطات بوده است که البته هنوز هم بدین گونه هستند اما کارمندان در چنین فضاهایی گاه مجبور هستند برای تمرکز بیشتر به دنبال محیطهای جایگزین باشند.
چگونه آلودگی صوتی در ادارات را کاهش دهیم؟
اولین قدم در کاهش سروصدا تغییر چیدمان دفتر کار و ایجاد فضاهای کاری خصوصی تر است. برای این کار استفاده از
پارتیشن یک روش مناسب است. اگر امکان آن نیست که تمام فضای شرکت دستخوش تغییر شود حداقل فضاهای اختصاصی محدودی در نظر گرفته شود تا کارکنان در مواقع لزوم از آن ها استفاده کنند.
علاوه بر این، پنجره ها باید به خوبی عایق بندی شوند تا صدای بیرون کاهش یابد. بخصوص اگر دفتر شما در وسط یک شهر شلوغ است. بدیهی است که در هر محیطی درجهای از سر و صدا قابل انتظار است، بنابراین اجرای پانلهای آکوستیک در سقف و دیوارها تا حدی صدای اضافی موجود را جذب میکند
. استفاده از دیوارکوب های چوبی یا ام دی اف هم نه تنها به زیبایی محیط کمک می کند بلکه به کاهش آلودگی صوتی نیز منجر می شود.
یکی دیگر از تغییرات طراحی که باید در نظر گرفته شود، طراحی بیوفیلیک (بیوفیلیک به معنای عشق به طبیعت) است. هدف این رویکرد معماری، ادغام عناصر طبیعی در سرتاسر محیط کار است. این طراحی شامل نور طبیعی، پنجرههایی با نمای بیرونی و گیاهان است. این نوع از طراحی مزایای فراوانی دارد اما یکی از مواردی که قابل توجهتر است ارتباط بین طراحی بیوفیلیک و صدا است. ایجاد دیوارهای سبز و گیاهان ایستاده میتواند تا حدودی آلودگی صوتی را در محیط منحرف کند و انتشار صدا راکاهش دهد.یک روش ساده و کم هزینه دیگر آن است که به کارکنان، حق انتخاب فضای کاریشان داده شود.
اگر برای تغییر در محیط کار خود نیاز به پارتیشن یا دیوارکوب دارید با کارشناسان ما با شماره 22271350-021 تماس بگیرید یا در صورت تمایل برای دیدن انواع نمونه های پارتیشن و دیوارکوب
اینجا را کلیک نمایید. همچنین اگر به طراحی بیوفیلیک علاقه مند هستید مشاوران ما می توانند شما را راهنمایی کنند تا محیطی سبز در محل کار خود داشته باشید.
منبع:
https://www.metrikus.io/blog/noise-pollution-is-killing-your-productivity-what-can-you-do-about-it