اصول طراحی بیوفیلیک چیست؟

اصول طراحی بیوفیلیک چیست؟
تاریخ:
۰۵ تیر ۱۴۰۱
طراحی بیوفیلیک باید عشق به مکان را پرورش دهد
ما انسان ها در حال تلاش برای یافتن تعادل میان فناوری، محیط زیست و هیاهوی زندگی شهری هستیم. طراحی بیوفیلیک به ما این فرصت را می‌دهد تا طبیعت را در فضای داخلی خانه و محیط کارمان تجربه کنیم و با آنچه که بخشی از وجود همه ما است ارتباط برقرار کنیم.
انسان به طور ذاتی نسبت به محیط اطراف خود حساس و علاقه‌مند است. با کمک طراحی بیوفیلیک، می‌توانیم به سبک زندگی متعادل بازگردیم. انسان از دیرباز در تلاش بوده است تا طبیعت را در محل زندگی خود بگنجاند. در معماری و طراحی داخلی دو نوع فضا وجود دارد: فضای بیرونی و درونی. فضای میانی بین این دو، راز معرفی یک طرح بیوفیلیک است.
بیوفیلیا، صرفا یک غریزه نیست بلکه مجموعه‌ای از قوانین یادگیری است که می‌توان آن‌ها را از هم جدا کرد و جداگانه تجزیه و تحلیل نمود. احساساتی که توسط قوانین یادگیری شکل می‌گیرند در چندین طیف حسی طبقه بندی می‌شوند: از جذابیت تا بیزاری، وحشت تا بی‌تفاوتی، آرامش تا اضطراب ناشی از ترس.
محققان 6 اصل را شناسایی کرده‌اند که به کمک آن‌ها معماران و طراحان می‌توانند از این اصول در طراحی‌های خود استفاده کنند. استفاده آن‌ها چه برای فضای داخلی و چه خارجی می‌تواند به ساخت فضایی موزون‌تر که به طبیعت نزدیک تر است کمک کند.


اصل1 ) ویژگی های محیطی طراحی بیوفیلیک
با استفاده از ویژگی‌های شناخته شده جهان طبیعی اولین اصل، تأثیر تعاملات حسی با محیط اطرافتان است. این تعاملات می‌تواند از طریق ادراک بصری، بویایی، لمسی و دمایی صورت بگیرد. ایجاد فضای سبز در یک خانه رنگ، بافت و حسی از آرامش را به محیط می‌افزاید. ما اغلب گیاهان آپارتمانی را روی میزهایمان قرار می‌دهیم تا محیط کاری سرزنده‌ای را به وجود آوریم که در ابعاد بزرگ‌تر، حیاط یا دیوارهای سبز در محیط های ساختمانی را نیز شامل می‌شود. طراحی بیوفیلیک مستلزم تعامل پی در پی و پایدار با طبیعت است. تجربه دیدن، شنیدن و لمس کردن آب را می‌توان با فواره ها، استخرها و برکه ها در محیط افزایش داد.

اصل2 )‌ الگوها و فرآیندهای طبیعی طراحی بیوفیلیک
اصل دوم بر تجربه حسی از تضادهای مکمل و یا متغیر تمرکز دارد. هر فضایی با استفاده از بیوفیلیا موفق و پایدار پنداشته می‌شود. تجربیات حسی مختلف می‌تواند در کمک به کاهش فشار خون، نشاط فردی و سلامت تاثیرگذار باشد.
با استفاده از مواد، رنگ‌ها و بافت‌های مختلف می‌توان احساسات لمسی و بصری را برانگیخت. از نظر اصول طراحی، تنوع رنگ و تغییرات در یک فضا می‌تواند بر ذهن تأثیر بگذارد. همان طور که آبی و سبز آرامش دهنده هستند، قرمز و نارنجی جنب و جوش را برمی انگیزند. این تفاوت ها به طور ناخودآگاه فرد را درگیر می‌کند تا جایی که می‌تواند به افزایش بهره وری کمک کند.

اصل3 ) نور و فضا در طراحی بیوفیلیک
اصل دیگر در طراحی بیوفیلیک تاکید بر استفاده از نور و فضا است که باعث واکنش مطلوب فرد می‌شود. نور و سایه تأثیر مثبتی بر ذهن فرد دارند.تغییر در کیفیت نور، از خستگی چشم‌ها در طول روز جلوگیری می‌کند. نور، گرما و صمیمیت را به فضا می‌آورد و به تنظیم دمای محیط کمک می‌نماید.
اگر میخواهید در مورد ارگونومی نور بدانید این مقاله را بخوانید.

اصل4) طراحی بیوفیلیک براساس مکان و موقعیت
این اصل شامل طراحی برپایه باورهای فرهنگی، معنوی، اکولوژیکی یا تاریخی است. روابط ذهن و بدن طی اعصار مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است و دانشمندان، محققان و رهبران معنوی اغلب از وجود یک فضای ملموس به عنوان جزئی مهم در زندگی جهت تعالی افراد یاد می‌کنند.

اصل5 ) روابط تحول یافته انسان و طبیعت در طراحی بیوفیلیک
محیط گرایی را می توان به طور کلی به عنوان یک ایدئولوژی یا جنبش اجتماعی تعریف کرد که بر نگرانی‌های اساسی زیست محیطی تمرکز دارد. در طراحی بیوفیلیک رابطه انسان و طبیعت با توجه به نحوه بکارگیری منابع طبیعی و جلوگیری از خطرات زیست محیطی با روش مدیریت پایدار مورد بررسی قرار گرفته است. به عبارت دیگر، رویکرد معماری و طراحی داخلی باید سبز باشد و تعاملات انسان و طبیعت را در اولویت قرار دهد.

اصل6 ) اشکال و فرم های طبیعی در طراحی بیوفیلیک
اشکال و الگوهای بیومورفیک ویژگی‌های نمادین طبیعت هستند که می‌توانند در طراحی بیوفیلیک استفاده شود. خطوط طبیعی، بافت‌ها، الگوها یا ترتیبات عددی طبیعت به خودی خود زیبا هستند. رابطه عمیق انسان و طبیعت از طریق این اشکال و نشانه‌های طبیعی قطعا پر از فایده است. مواد و عناصر طبیعی که منعکس کننده زمین‌شناسی و اکولوژی محلی هستند حس منحصر به فردی از محیط را ایجاد می‌کنند. طراحی باغ ژاپنی بهترین نمونه برای این نگرش است.
به طور کلی استفاده از طراحی بیوفیلیک در فضای درونی و بیرونی سازه ها، نیاز ذاتی انسان به ارتباط با طبیعت را برآورده می‌نماید که نتیجه آن کاهش استرس ناشی از زندگی شهرنشینی و در نتیجه افزایش کیفیت زندگی فردی است

منبع/https://livaflora.com/the-six-principles-of-biophilic-design
 
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟
 ۲۹ شهریور ۱۴۰۱

محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟

تحمیل کرونا بر جهان و عواقبی که به دنبال داشت، نشان داد رویاپردازان فناوری که از دهه ۱۹۸۰ در مورد احتمالات کار از راه دور صحبت می‌کردند، اغراق نمی‌کردند. حالا و پس از گذشت ماه‌های بحرانی کرونا، همه ما به یک نتیجه مهم رسیده‌ایم؛ می‌توان از راه دور کار کرد، جلسه برگزار کرد، تیم ساخت ...  ادامه مطلب 
نقش محیط کار در انگیزش کارکنان
 ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نقش محیط کار در انگیزش کارکنان

یک محیط کاری نامطلوب، تأثیر مخربی بر انگیزه، عملکرد و رفاه کارکنان می‌گذارد. فراهم کردن فضای کاری مناسب، می‌تواند کارکنان را به کار بیشتر و بهتر تشویق کند و بهره‌وری را به بهترین سطح برساند؛ زیرا محل کار بر عواملی مانند رفاه کارکنان، عملکرد، همکاری و بهره‌وری اثر ...  ادامه مطلب 
چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟
 ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟

محیط محل کار، جنبه‌ای از کار است که تعریف دقیق آن دشوار است و به دیدگاه شخصی افراد مربوط می‌شود؛ هر کارمند با توجه به برداشت شخصی خود، تعریفی از یک محیط کاری مناسب و چگونه بودن آن دارد.   چرا مراقبت از محیط کار مهم است؟ مراقبت از محیط کار، بهره‌وری را بهبود می‌بخشد، به شکوفایی ...  ادامه مطلب 
محیط کاری پر استرس چیست؟
 ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

محیط کاری پر استرس چیست؟

داشتن شغل، سلامت عمومی و نگرش کلی نسبت به زندگی را بهبود می‌بخشد. با این حال، بسیاری از افراد در محل‌کار با استرس قابل‌توجهی مواجه می‌شوند که اثرات بدی را بر سلامتی آن‌ها می‌گذارد. مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی در ایالات متحده، استرس شغلی را واکنشی مضر تعریف می‌کند که می‌تواند منجر به ...  ادامه مطلب 
روانشناسی در محل‌کار
 ۱۵ شهریور ۱۴۰۱

روانشناسی در محل‌کار

روانشناسی در محل‌کار روانشناسی محل کار به چه معناست؟ "روانشناسی در محل کار" به تمرین اعمال اصولی و شیوه‌های روانشناختی در محیط کار اشاره دارد و هدف آن، شناسایی و حل مشکلات، بهینه سازی محل کار، افزایش رضایت شغلی و انگیزه کارکنان و بهبود پویایی محیط کار است. اصول روانشناسی محل کار، می‌تواند به ...  ادامه مطلب