چرا استفاده از پارتیشن اداری به یک ضرورت تبدیل شده است؟

چرا استفاده از پارتیشن اداری به یک ضرورت تبدیل شده است؟
تاریخ:
۲۰ تیر ۱۴۰۱
فضاهای کاری مدرن بیشتر بر اساس طراحی پلان باز ساخته می‌شوند که البته بسیار هم پرمنفعت هستند و می‌توانند بهره‌وری کارکنان را افزایش دهند. ولی گاهی کار کردن در چنین فضاهایی با یک چالش بزرگ همراه است: حواس پرتی.
حواس پرتی، عدم تمرکز و در نتیجه آن، کاهش بهره‌وری را به دنبال دارد! اما راه حل چیست؟ برای رسیدن به فضایی مدرن که پلان باز داشته باشد و تمرکز را نیز به هم نزند چه باید کرد؟ ما دیوارهای قطور و اتاق‌های کوچک را خراب کردیم تا بتوانیم به فضای کاری کاربردی‌تری برسیم، ولی حالا با چالش دیگری روبه‌رو شده‌ایم. اینجاست که باید پای پارتیشن اداری را به محل کارمان باز کنیم و از آن به عنوان جداکننده استفاده کنیم.
بکارگیری پارتیشن اداری علاوه بر کمک به تمرکز کارکنان، باعث ایجاد حریم خصوصی برای ‌آن‌ها نیز می‌شود و البته که می‌تواند به زیباسازی محیط اداری هم کمک کند. پارتیشن‌ها انواع مختلفی دارند و اگر احساس کردید که فضای کارتان به آن‌ها نیاز دارد با ما همراه باشید تا شما را با انواع و اقسام آن آشنا کنیم. حتماً در میان این همه سبک مختلف یک مدل از آن هست که به محیط کار شما بیاید.

پارتیشن اداری چیست و چه کاربردی دارد؟
در گذشته برای جداسازی بخش‌های مختلف یک دفتر اداری، از تیغه‌های آجری یا بتنی استفاده می‌کردند.امروزه پارتیشن‌ها جای آن‌ها را گرفته‌اند تا فضا را به بخش‌های مختلف تقسیم کنند. پارتیشن های اداری را می‌توان "دیوارهای کاذبی" نامید که جداسازی فضا، وظیفه اصلی آن‌هاست و انواع مختلفی دارند.
پارتیشن‌ها را می‌توان براساس ثابت و متحرک ،تک جداره و دو جداره و جنس آنها  به سه دسته تقسیم‌بندی کرد.

پارتیشن اداری ثابت و متحرک
به طور کلی به هر آنچه که فضا را جدا و بخش بندی کند، "پارتیشن اداری" گفته می‌شود و به دلیل کارایی زیادی که دارند به یکی از الزامات فضای کاری تبدیل شده‌اند. پارتیشن‌ها را می‌توان ثابت یا متحرک انتخاب کرد. مدل ثابتش با استفاده از پیچ و مهره بر روی زمین نصب می‌شود و امکان جابه‌جایی آن در محیط اداری وجود ندارد. برخی از آن‌ها ارتفاع بلندی دارند و علاوه بر زمین به سقف هم متصل می‌شوند، بعضی نیز کوتاه هستند. در مقابل، پارتیشن‌های متحرک وجود دارند که قابل جابه‌جایی هستند و در هنگام ضرورت می‌توان آن‌ها را در جای دیگری از دفتر کار استفاده کرد.

پارتیشن اداری تک جداره و دو جداره
همان طور که گفتیم در یک تقسیم‌بندی، پارتیشن های اداری به دو دسته تک جداره و دو جداره تقسیم می‌شوند که در ادامه به معرفی هر کدام از آن‌ها، مزایا و معایب احتمالی‌شان خواهیم پرداخت.

پارتیشن تک جداره
پارتیشن تک جداره یا معمولی همان‌گونه که از نامش مشخص است دارای یک اسکلت باریک و ظریف است، برای مکان‌هایی قابل استفاده است که قرار نیست پارتیشن‌‌ها فضای زیادی را اشغال کنند. این مدل نسبت به دو جداره‌‌ها در زمان کوتاه‌تری ساخته و نصب می‌شود، هزینه اش معمولاً کمتر و از جنس  چوب، ام دی اف یا آلومینیوم است، رنگ‌بندی متنوعی دارد و با توجه به رنگ مبلمان اداری می‌توان آن را انتخاب نمود. ایرادی که دارد آن است که نمی‌توان به عنوان عایق صدا و گرما از آن استفاده کرد.

پارتیشن دوجداره
پارتیشن دوجداره  ایستایی، مقاومت بالاتر و طول عمر بیشتری دارد، عایق صدا و حرارت  هست، استفاده از این مدل در محیط کار می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند. تفاوت دیگر آن با پارتیشن تک جداره، امکان استفاده از پرده کرکره‌ ایی بین شیشه‌هاست.  در ساختار آن می توان از مواد مختلف مثل چوب، ام دی اف و آلومینیوم استفاده کرد، همچنین رنگ‌شان را نیز در هماهنگی با مبلمان اداری سفارش داد.

انواع پارتیشن اداری از نظر جنس:

پارتیشن‌های چوبی
پاراوان‌،شاید قدیمی‌ترین نوع پارتیشن چوبی باشد که از گذشته کاربرد داشته و هنوز هم به عنوان یک جداکننده متحرک در منازل و گاه دفاتر کار از آن استفاده می‌شود. اما در چند سال اخیر نوع دیگری از پارتیشن چوبی پرطرفدار شده‌ است، استفاده از چوب با اشکال مختلف که معمولاً از الوارها یا پروفیل های چوبی به شکل فاصله دار در کنار هم ساخته شده است و برای جداسازی و البته زیبایی محیط به کار می‌رود. در این مدل، به دلیل فاصله میان تخته های باریک یا ضخیم چوب، دیدِ کامل گرفته نمی‌شود و از میان فضاهای خالی، چشم انداز آن سوی پارتیشن مشخص است.
به دلیل شباهت ظاهری ام دی اف با چوب، این مدل در طبقه پارتیشن‌های چوبی قرار می‌گیرد که به شکل دو جداره و تک جداره قابل عرضه است و  امکان استفاده از شیشه در ترکیب آن نیز وجود دارد.

پارتیشن های آلومینیومی
آلومینیوم مقاوم‌ترین ماده برای ساخت چارچوب پارتیشن است. برای ساخت این مدل از پروفیل‌های آنادایز شده استفاده می‌شود. در فرایند آنادایزینگ یک لایه اکسیدی یا هیدروکسـیدی بر روی فلز آلومینیوم ایجاد می‌شود؛ این لایه علاوه بر این‌که مقاومـت فیزیکی و شیمــیایی آن را افزایـش می‌دهد،در برابر خش‌خوردگی نیز مقاومش می‌کند.
این مدل از پارتیشن نیز به شکل دو جداره یا تک جداره قابل سفارش است و میان چارچوب ها و یا درها نیز می‌توان از شیشه استفاده کرد.به طور نمونه می‌شود از یک در تمام شیشه ای با زهواری ده سانتی متری از جنس ام دی اف، در طراحی فضا استفاده کرد.

پارتیشن های شیشه‌ای
پارتیشن های شیشه‌ای بهترین انتخاب برای دفاتری هستند که طراحی‌شان مدرن است. پارتیشن‌های اداری شیشه ای به دلیل ویژگی‌شان در عبور نور طبیعی، محل کار را به مکانی روشن تر و پر انرژی‌تر تبدیل می کنند. چارچوب این مدل را می‌توان از ام دی اف یا آلومینیوم ساخت.
در زیرمجموعه پارتیشن‌های شیشه ای، نوع جدید و پرطرفداری وجود دارد که به" فریم لس" معروف است. برخلاف نامشان این پارتیشن‌ها هرگز بدون قاب نیستند، بلکه در ساخت آنها از حداقل یراق آلات استفاده شده و قابی نازک معمولاً از جنس آلومینیوم برای نگهداری شیشه ها به کار برده می‌شود. پنل های شیشه ای در این مدل به ریل های افقی در بالا و پایین نصب می‌شوند و ستون عمودی ندارند. به این علت، دید بدون مانع را برای کاربران فراهم می‌کنند.
پارتیشن‎های شیشه ای فریم لس، ظاهری زیبا و مدرن دارند و برای محیط های کوچک بسیار مناسب هستند؛ چرا که استفاده از آنها باعث می‌شود تا فضا بزرگ‌تر به نظر برسد.
برای درهای آن معمولاً  از شیشه سـکوریت با ضخامت ۱۰ میلی‌متر استفاده می‌شود که می‌توانند ساده (شفاف) یا مات (ساتینا) باشند.

مزایای پارتیشن های اداری
فارغ از تنوع پارتیشن‌ها، استفاده از آن‌ها برای کاربران مزیت‌های دیگری نیز دارد، معمولاً به شکل سفارشی ساخته می‌شوند و نصب‌‌شان کار زمان‌بری نیست. هزینه‌ای که بابت‌شان پرداخت می‌شود با توجه به ماندگاری بالایی که دارند مقرون به‌صرفه است. آن‌ها را می‌توان هر زمان که خواستیم جا به جا کنیم و در فضایی دیگر به کار بگیریم. تنوع طرح و رنگ بالایی دارند ، عناصر زیبایی هستند که نه تنها فضا را مجزا می‌کنند بلکه خود نقش یک دکور خاص را برای دفاتر کار دارند.
از آنجایی که پارتیشن های اداری از عناصر مهم یک دفتر کار هستند، طراحی‌شان باید با دقت زیادی انجام شود تا بیشترین بهره را از آن‌ها ببرید. فرآیند انتخاب نوع پارتیشن اداری نیز مهم است؛ زیرا نه تنها باید در هماهنگی کامل با محیط کار شما باشد بلکه باید با نحوه فعالیت کارکنان نیز مرتبط باشد. برای محیط‌هایی که طراحی‌شان مدرن و پلان باز است، وجود پارتیشن‌های تمام ام دی اف قطعاً یک بی سلیقگی محض است. برای این نوع دفاتر دیوایدرهایی تمام شیشه و فریم لس بهترین انتخاب هستند. برای فضاهای بزرگ، مدل دو جداره بیش از تک جداره مفید است؛ چرا که این پارتیشن‌ها نه تنها زیباترند بلکه عایق نسبی صوت و حرارت نیز محسوب می شوند. فضاهای کوچک را نیز می‌توان با مدل تک جداره تقسیم کرد تا فضای کمتری اشغال شود. سازمان های دولتی نیز که اغلب به دنبال فضای خصوصی بیشتری برای کارمندان خود هستند بیشتر پارتیشن های تمام ام دی اف یا ترکیب ام دی اف و شیشه را انتخاب می کنند. به هر حال این شما هستید که باید ببینید از این بازار متنوع کدام را باید برای خود در نظر بگیرید.
همکاران ما در مبلمان اداری الوند مجموعه متنوعی از پارتیشن های اداری را با توجه به نیاز و سلیقه شما ارائه می دهند. چنانچه فضای کارتان به پارتیشن نیاز دارد حتماً با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان ممکن در محل کار شما حاضر شده و بهترین پیشنهاد را به شما ارائه دهند.
ضمناً مبلمان اداری الوند خدمات بازدید، اندازه‌گیری و طراحی پارتیشن اداری را به مشتربان خود رایگان ارائه می‌دهد.






 
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _                        _   
| |                      | |  
| |__   _ __ ___  __   __| |_ 
| '_ \ | '_ ` _ \ \ \ / /| __|
| |_) || | | | | | \ V / | |_ 
|_.__/ |_| |_| |_|  \_/   \__|
                              
                              
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟
 ۲۹ شهریور ۱۴۰۱

محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟

تحمیل کرونا بر جهان و عواقبی که به دنبال داشت، نشان داد رویاپردازان فناوری که از دهه ۱۹۸۰ در مورد احتمالات کار از راه دور صحبت می‌کردند، اغراق نمی‌کردند. حالا و پس از گذشت ماه‌های بحرانی کرونا، همه ما به یک نتیجه مهم رسیده‌ایم؛ می‌توان از راه دور کار کرد، جلسه برگزار کرد، تیم ساخت ...  ادامه مطلب 
نقش محیط کار در انگیزش کارکنان
 ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نقش محیط کار در انگیزش کارکنان

یک محیط کاری نامطلوب، تأثیر مخربی بر انگیزه، عملکرد و رفاه کارکنان می‌گذارد. فراهم کردن فضای کاری مناسب، می‌تواند کارکنان را به کار بیشتر و بهتر تشویق کند و بهره‌وری را به بهترین سطح برساند؛ زیرا محل کار بر عواملی مانند رفاه کارکنان، عملکرد، همکاری و بهره‌وری اثر ...  ادامه مطلب 
چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟
 ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟

محیط محل کار، جنبه‌ای از کار است که تعریف دقیق آن دشوار است و به دیدگاه شخصی افراد مربوط می‌شود؛ هر کارمند با توجه به برداشت شخصی خود، تعریفی از یک محیط کاری مناسب و چگونه بودن آن دارد.   چرا مراقبت از محیط کار مهم است؟ مراقبت از محیط کار، بهره‌وری را بهبود می‌بخشد، به شکوفایی ...  ادامه مطلب 
محیط کاری پر استرس چیست؟
 ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

محیط کاری پر استرس چیست؟

داشتن شغل، سلامت عمومی و نگرش کلی نسبت به زندگی را بهبود می‌بخشد. با این حال، بسیاری از افراد در محل‌کار با استرس قابل‌توجهی مواجه می‌شوند که اثرات بدی را بر سلامتی آن‌ها می‌گذارد. مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی در ایالات متحده، استرس شغلی را واکنشی مضر تعریف می‌کند که می‌تواند منجر به ...  ادامه مطلب 
روانشناسی در محل‌کار
 ۱۵ شهریور ۱۴۰۱

روانشناسی در محل‌کار

روانشناسی در محل‌کار روانشناسی محل کار به چه معناست؟ "روانشناسی در محل کار" به تمرین اعمال اصولی و شیوه‌های روانشناختی در محیط کار اشاره دارد و هدف آن، شناسایی و حل مشکلات، بهینه سازی محل کار، افزایش رضایت شغلی و انگیزه کارکنان و بهبود پویایی محیط کار است. اصول روانشناسی محل کار، می‌تواند به ...  ادامه مطلب