در نظر گرفتن یک محیط کار ارگونومیک، بدون کارکنانی که با همدلی کنار یکدیگر کار میکنند و همکاری با هم را برای حل مشکلات و رویارویی با چالشها، دراولویت قرار دادهاند، اگرچه غیر ممکن نیست اما قطعاً نتیجهای برای سازمان نخواهد داشت.
مدیران و کارفرمایان، به همان اندازه که باید به دنبال فضایی مناسب برای کارکنان باشند و به مبلمان اداری ارگونومیک اهمیت دهند، باید راهکارهایی به منظور افزایش همکاری مؤثر در میان کارکنان نیز پیدا کنند.
ما در مقالهای با عنوان
سه اصل کلیدی برای رسیدن به همکاری مؤثر در محیط کار، همان گونه که از عنوانش مشخص است، سه اصل مهم را مطرح کردهایم که پرداختن به آنها برای هر فردی واجب است؛ فارغ از این که در محیط کار چه سمتی دارند.
در آن نوشتار، به مهارت های ارتباطی و انواع آن، هوش هیجانی و راههایی برای تقویت آن و همچنین احترام به همه تفاوتهایی که در یک محیط کار وجود دارد اعم از فرهنگ ها و ادیان مختلف، به عنوان سه عنصر کلیدی پرداختیم و ذکر کردیم که اگر به دنبال همکاری مؤثر هستیم، باید نخست این مهارتها را در خود تقویت کنیم. مهارتهایی که ذکر شد، مهارتهای فردی هستند و هر کس باید برای دستیابی به آنها سرمایهگذاری کند.
حال در این مقاله، بنا داریم روشهایی را برشماریم که عملیاتیتر هستند و اجرای آنها میتواند باعث همکاری مؤثرتری میان کارکنان شود. با ما همراه باشید.
روش اول: تقویت همکاری با حل کردن مشکلات
هدف نهایی هر همکاری در محل کار، غلبه بر موانع یا بهبود فرآیندها با یافتن راه حل هایی برای مشکلات موجود است. هنگامی که نقش یک حل کننده مشکل را ایفا میکنید، جنبه مهمی را در محل کار به ارمغان میآورید که به افراد کمک میکند تا بهتر کار کنند. این ویژگی، به ایجاد همکاری مؤثر کمک میکند و باعث میشود تا از نگاه همکاران و مدیران، یک دارایی با ارزش برای شرکت به حساب آیید.
روش دوم: تقویت همکاری با تمرین همدلی
اگر میخواهید به طور مؤثرتری با همکارانتان همکاری کنید، باید خود را جای آنها بگذارید. به این فکر کنید که آنها چه مسئولیتها و پروژههایی دارند؛ نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کنید و از خود بپرسید که اگر جای آنها بودید، دوست داشتید به چه شکلی با شما رفتار شود. اگر بتوانید با همکارتان به گونه ای که شایسته خود میبینید، برخورد کنید، به احتمال زیاد همکاری مؤثرتری شکل خواهد گرفت. باید پذیرفت که همه افراد ذاتاً همدل نیستند و قرار دادن خود در موقعیت دیگران ممکن است سخت باشد؛ اما اگر بتوانید با درک و انعطاف بیشتری به همکاران خود نزدیک شوید، وضعیت بسیار بهتری خواهید داشت.
روش سوم: تقویت همکاری با تیم سازی
تقویت مهارتهای تیم سازی برای همکاری موفقیتآمیز با کارکنان مهم است. وقتی همه همسو باشند و بتوانند با هم برای رسیدن به یک هدف نهایی مشترک تلاش کنند، کارها آسانتر شده و بهرهوری افزایش می یابد. ایجاد چنین فضایی، به مدیران اجازه میدهد وظایف را محول و از نقاط قوت کارمندان به بهترین نحو استفاده کنند.
روش چهارم: تقویت همکاری با عقب نشینی از مواضع
اگر میخواهید همکاری مؤثری با همکارانتان داشته باشید، لازم است گاهی بر روی عقاید خود پافشاری نکنید؛ حتی اگر حق با شماست، باز هم میتوانید بازنده بحث باشید. در محیطی که هر فرد اذعان دارد حق با اوست و لا غیر، همکاری موفق یک شوخی بزرگ است. در چنین فضایی، احترام و اعتماد میان افراد شکل نمیگیرد و همکاری ممکن نیست؛ از این رو داشتن ذهنی باز و تمایل به گوش دادن، میتواند تفاوت بین یک تیم مؤثر و یک تیم معیوب باشد. "استفان کاوی" در کتاب «هفت عادت مردمان مؤثر» نکته جالبی را ذکر می کند. او میگوید، «ابتدا به دنبال درک کردن باشید تا درک شدن»؛ حرف سادهای است، اما در عمل این طور نیست. همین یک جمله کوتاه، یکی از قدرتمندترین روشها برای تقویت همکاری با دیگران است. برای عملی کردن این حرف، گاهی از پاسخ دادن عقب نشینی کنید و در عوض برای درک آن چه طرف مقابل میگوید، وقت بگذارید. به اشخاص اجازه دهید احساس کنند که دیده و شنیده میشوند. گاهی اثبات بر حق بودن و پافشاری بر روی مواضع، به ضرر آدم تمام می شود؛ پس لازم است وقتهایی کوتاه بیایید.
روش پنجم: تقویت همکاری با ایجاد فضایی عاری از قضاوت
احترام به افراد و فرصت دادن به تک تک اعضای تیم برای به اشتراک گذاشتن نظراتشان در یک فضای به دور از قضاوت، به همکاری مؤثر منجر میشود. بدترین اتفاق در یک محیط کاری این است که افراد احساس کنند بیش از حد مورد قضاوت قرار میگیرند. چنین حسی باعث میشود تا افراد از گروه کنارهگیری کرده و نظرات خود را بیان نکنند. مهربانی با افراد در چنین فضاهایی میتواند راهگشا باشد. مهربانانه به افراد گوش دهید و این حس را در آنها ایجاد کنید که حرفهایشان ارزشمند است. اگر کارفرما هستید و خواسته و یا ناخواسته چنین فضایی در محل کارتان به وجود آمده، هرچه زودتر برای رفع آن اقدام کنید. همکاران همدل برای شما سودآورتر هستند تا افرادی که به تیم و مجموعه حس تعلق ندارند.
روش ششم: تقویت همکاری با تعریف واضح اهداف و تکالیف
برخی کارفرمایان، در تعیین تکالیف و وظایف کارکنان واضح عمل نمیکنند و بر این باورند که اگر وظایف در هالهای از ابهام باشد، میتوان در مواقع لزوم، کارهایی را از کارکنان خواست که پیش از آن برایشان تعریف نشده و این یک برگ برنده است. چنین رویکردی همدلانه نیست و همکاری مؤثری را به دنبال نخواهد داشت؛ زیرا افراد نمی دانند که دقیقاً باید چه کاری انجام دهند، پس نمیتوانند با سایر افراد همکاری موفقی داشته باشند. اختصاص دادن وظایفی مشخص به هر یک از اعضای تیم، مسئولیت پذیری را در افراد افزایش میدهد.
روش هفتم: تقویت همکاری با به چالش کشیدن اعضای تیم
یک راه مشخص برای جلب همکاری اعضای تیم، این است که برای آنها یک چالش تعریف کنید و سپس خود را کنار بکشید تا کارکنان بتوانند با همکاری یکدیگر، با چالش رو به رو شوند. حضور رهبر یا مدیر در تیم هنگام حل یک مشکل، میتواند باعث شود تا افرادی که همواره منتظر هستند تا از مدیرشان دستور بگیرند، همکاری نکنند اما حذف رهبر گروه، باعث میشود تا اعضا راهی جز همکاری نداشته باشند. شما شیوهها و دستورالعملها را تعیین کنید و به تیم خود آزادی عمل بدهید. اگر اعضای تیم بیاموزند که به یکدیگر اعتماد کنند، قطعاً اتفاقات خوبی برای مجموعه رقم خواهد خورد و بهره وری افزایش خواهد یافت.
روش هشتم: تقویت همکاری با توجه به همه اعضای تیم
کار ترکیبی در این روزها طرفداران زیادی دارد؛ مجموعهها نه تنها کارمندان تمام وقت دارند، بلکه تعدادی از اعضای تیم دور کار هستند. در چنین محیطی، چگونه میتوان به همکاری مؤثر دست یافت؟
در چنین محیط کاری، تمام اعضای تیم، باید همیشه در حلقه جمع باشند. کارمندان از راه دور، معمولاً مبادلات و اتفاقاتی که بین اعضای حاضر در دفتر کار به وقوع میپیوندد را از دست میدهند و چنین چیزی قطعاً در همکاری مؤثر اختلال ایجاد میکند. برای رفع این مشکل، میتوان برخی از فعالیتها را بر روی بستری آنلاین تعریف کرد تا همه در جریان تمامی امور قرار بگیرند.
حضور در یک محیط اداری، مستلزم رعایت نکاتی از سوی همه ماست تا بتوانیم به معنای واقعی کلمه با یکدیگر همکاری کنیم. به عنوان یک کارمند، از کارفرما توقع داریم تا محیط اداری را به بهترین شکل برای ما آماده کند تا بتوانیم از حداکثر توانمان استفاده کنیم.
یکی از اقداماتی که می توان در راستای ایجاد محیطی با بیشترین بهره وری انجام داد، به کارگیری بهترین امکانات است؛ مبلمان اداری ارگونومیک اعم از
میز اداری ارگونومیک،
صندلی اداری ارگونومیک،
نور ارگونومیک و در کل یک محیط اداری ارگونومیک، می توانید این کار را برای شما انجام دهد.
نباید فراموش کنیم که ما نیز وظایفی داریم؛ ما وظیفه داریم در راستای همکاری مؤثر قدم برداریم و برای انجام این وظیفه، نیاز است تا برخی از مهارتهای فردی مثل مهارت های ارتباطی اعم از کلامی، غیر کلامی و هوش هیجانی را در خود تقویت کنیم. از سوی دیگر، بایستی یک سری توصیهها را به گوش جان بپذیریم و در محیط کار عملی کنیم. ما در این نوشتار به هشت مورد از آنها پرداختیم و امیدوار هستیم بتواند به شما یاری برساند.
اگر به عنوان کارفرما با همه توان در راستای شکل گیری همکاری مؤثر در مجموعه اقدام کردهاید، اکنون وقت آن است تا تغییری در محیط کار پدید آورید تا به یک محیط اداری ارگونومیک دست یابید. حتما با مشاوران ما در مبلمان اداری الوند
تماس بگیرید.
منبع:
https://www.goodwillaz.org/how-to-collaborate-effectively-with-coworkers