راهنمای صندلی های بازی

راهنمای صندلی های بازی
تاریخ:
۰۹ شهریور ۱۴۰۱
چگونه یک صندلی گیمینگ مناسب انتخاب کنیم؟
اگر شما یک گیمر حرفه‌ای هستید یا ساعات زیادی از وقت خود را صرف بازی کردن می‌کنید، بدون شک، شما به یک صندلی گیمینگ نیاز دارید تا هم سلامتیتان را حفظ کنید و هم از بازی بیشتر لذت ببرید.
استقبال از صندلی‌های گیمینگ یا صندلی بازی، رو به افزایش بوده و هر روز تعداد بیشتری از افراد، به دنبال خرید یک صندلی مناسب هستند؛ اما آن‌ها معمولاً با یک پرسش مهم مواجه می‌شوند؛ صندلی بازی چیست و چه تفاوتی با یک صندلی اداری دارد؟
از این رو بر آن شدیم تا در این مقاله شما را بیشتر با این محصول و انواع آن آشنا کنیم. ویژگی‌های صندلی گیمینگ را برشماریم و به شما بگوییم هنگام خرید صندلی گیمینگ، باید چه پارامترهایی را مد نظر داشته باشید.

صندلی گیمینگ چیست و چگونه پدید آمد؟
در سال ۲۰۰۱، یک استارت آپ آمریکایی به نام DXRacer، شروع به ساخت صندلی‌هایی برای ماشین های لوکس کرد. تحقیق و توسعه ساخت صندلی‌های ارگونومیک که از دهه ۱۹۷۰ آغاز شده بود، باعث شد تا صندلی‌ها از هر نظر ایده آل و استاندارد باشند. اما وضعیت اقتصادی جهان در آن سال‌ها و واقعه یازده سپتامبر، صنعت خودرو را فلج کرده بود. هنگامی که بازار خودرو سقوط کرد، مهندسان DXRacer، با هزاران صندلی لوکس که بازاری برای فروش آن ها نداشتند، باقی ماندند و این شد جرقه‌ای برای تبدیل این صندلی ها به محصولی برای عرضه در صنعتی دیگر؛ صنعت ورزش‌ و بازی‌های ویدیویی.
در سال ۲۰۰۶، DXRacer اولین صندلی گیمینگ جهان را عرضه کرد و طرح اولیه صندلی‌های این شرکت، همچنان الگوی طلایی سایر شرکت‌ها برای طراحی و ساخت صندلی‌های مدرن گیمینگ است.
پشتی بلند با لبه‌های منحنی، از شانه‌ها پشتیبانی می‌کرد. بالشتک‌های قابل جابه‌جایی، گردن، کمر و ستون فقرات را در یک راستا نگه می‌داشت. تکیه‌گاه‌ قابل تنظیم بود و به کاربر اجازه می‌داد تا بدون ایستادن، موقعیت خود را تغییر دهد. چرخ‌های متصل به پایه، باعث می‌شد حرکت و جابه‌جایی در حالت نشسته به سادگی عملی شود. ارتفاع صندلی و دسته ها قابل تنظیم بود و در نهایت، یک فوم ضخیم و چرم مصنوعی که راحتی را به همراه داشت، همه اجزاء را به زیبایی در کنار هم قرار می داد.  
نتیجه نهایی، اقبال فراوانی به همراه داشت؛ این صندلی‌ها به کاربران اجازه می‌داد تا بهتر بنشینند، سخت‌تر کار کنند و زمان بیشتری بازی کنند.
 
انواع صندلی های گیمینگ
در بازار، انواع و اقسام صندلی های گیمینگ وجود دارد ولی به طور کلی از نظر ظاهر، دو دسته کلی رایج تر هستند؛ صندلی گیمینگ معمولی و صندلی گیمینگ به سبک اتومبیل‌های مسابقه‌ای.
صندلی‌های گیمینگ معمولی، نسبت به نوع دیگر، راحت‌تر هستند و بیشتر به درد کسانی می‌خورند که قصد ندارند برای مدت طولانی بازی کنند. از این رو این صندلی‌ها ارزان‌تر بوده و نسبت به صندلی‌های سبک ماشین‌های مسابقه‌ای، دوام کمتری دارند.
صندلی های گیمینگ به سبک مسابقه‌ای، مناسب کسانی است که به دنبال راحتی و ارگونومی هستند. انتخاب گیمرهای حرفه‌ای معمولاً این سبک از صندلی است؛ زیرا نه تنها بادوام هستند، بلکه برای استفاده طولانی مدت طراحی شده‌اند. البته که برای داشتن این مدل صندلی باید بیشتر هزینه کرد.
 
ویژگی‌های کلیدی یک صندلی گیمینگ

1- یک صندلی گیمینگ، حتماً ارگونومیک است
وقتی نوبت به انتخاب یک صندلی گیمینگ می‌رسد، راحتی حرف اول را می‌زند؛ چرا که قرار نیست بازی کردن، سلامتی شما را به خطر بیندازد و کمر درد و گردن درد را تجربه کنید. این، همان جایی است که ارگونومی وارد عمل می‌شود.
ارگونومی، اصول طراحی و خلق محصولات با در نظر گرفتن فیزیولوژی و روانشناسی انسان است. در مورد صندلی های گیمینگ، این به معنای طراحی صندلی‌هایی برای افزایش راحتی و حفظ سلامت جسمانی است. یک صندلی گیمینگ، دارای ویژگی‌های ارگونومیک متعدد است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی: ارتفاع صندلی گیمینگ باید قابل تنظیم باشد تا کاربر بتواند به راحتی آن را در موقعیتی قرار دهد که احساس راحتی می‌کند.

قابلیت تنظیم تکیه گاه صندلی: تنظیم تکیه گاه در زاویه مناسب، یکی از کلیدی‌ترین ویژگی‌های صندلی گیمینگ است تا بتوان پشتی صندلی را در شیب مناسب کاربر تنظیم کرد. اغلب صندلی‌ها از زاویه ۸۰ تا ۱۴۰ درجه تنظیم می‌شوند. البته صندلی‌هایی هم هستند که می‌توان آن‌ها را کاملاً خواباند و حداکثر زاویه خم شدن به پشت در آن‌ها، عددی نزدیک به ۱۸۰ درجه خواهد بود.
از آنجایی که صندلی گیمینگ یک صندلی ارگونومیک محسوب می‌شود، تکیه گاه صندلی، یک پشتیبان عالی برای کمر و گردن خواهد بود.

دسته های قابل تنظیم صندلی: دسته های صندلی گیمینگ، دیگر ویژگی مهم این مدل صندلی است. دسته ها، وضعیت بدن را در موقعیتی مناسب قرار می دهند و باعث کاهش کمردرد ناشی از نشستن طولانی مدت بر روی صندلی می شوند.
اغلب صندلی های بازی، دارای دسته های قابل تنظیم چند جهته هستند که به نام‌های دسته های دو بعدی، سه بعدی و حتی چهار بعدی، در مشخصات صندلی ذکر می‌شود. تنظیم دسته ها در جهت های مختلف، بسیار کارآمد است.

بالشتک های صندلی: برخی از صندلی ها، کوسن ها و  بالشتک هایی دارند که به منظور کاهش فشار بر ستون فقرات و گردن بر روی صندلی تعبیه شده‌اند. بالش کمری، روی قسمت کوچکی از پشت قرار می‌گیرد و انحنای طبیعی ستون فقرات را حفظ می‌کند و باعث می شود گردش خون به شکل درستی در بدن انجام بگیرد و فشار روی ستون فقرات را به حداقل می‌رساند. بالش‌های سر، سر و گردن را پشتیبانی می‌کنند و فشار بر روی مهره‌های گردن را کاهش می‌دهند.

تنظیمات آسان: یک صندلی گیمینگ خوب باید قابل تنظیم باشد؛ اما تنظیمات آن بایستی به سادگی انجام شود و کاربر بتواند بدون زحمت از امکاناتی که بر روی صندلی وجود دارد، استفاده کند.

2- روکش صندلی گیمینگ
هنگام تصمیم گیری برای خرید صندلی بازی، راحتی و ارگونومیک بودن تنها عاملی نیست که باید در نظر داشت؛ جنس روکش صندلی نیز باید مدنظر باشد. صندلی های گیمینگ همچون سایر صندلی های اداری، می توانند روکش های متفاوتی داشته باشند که به آن‌ها خواهیم پرداخت:
 
چرم طبیعی
چرم طبیعی، یکی از بادوام‌ترین مواد مورد استفاده در صندلی‌های بازی است که طول عمر زیادی دارد. علاوه بر این، در مقایسه با انواع چرم مصنوعی، در جذب و رهاسازی رطوبت بهتر عمل می‌کند، باعث کاهش تعریق کاربر شده و صندلی را خنک نگه می‌دارد.
 
چرمPU
چرم  PUیا پلی اورتان، یک نوع چرم مصنوعی است که از پوست گاو باقی مانده در فرآیند دباغی (روند ساخت چرم طبیعی) و لایه‌ای از پلی‌اورتان ساخته می‌شود. این نوع چرم که در ساخت صندلی گیمینگ بیشتر از چرم طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد، پلیمری منعطف، بادوام و ضد آب بوده و شباهت ظاهری زیادی به چرم طبیعی دارد؛ درعین حال دوام کمتری داشته و به علت قیمت ارزان تر، مرسوم تر است.  
 
چرم pvc
چرم پی وی سی، یکی دیگر از چرم های مصنوعی است که از ترکیب پلی وینیل کلراید (PVC) و مواد افزودنی حاصل می شود. این چرم نیز شبیه چرم طبیعی است و بافتی نرم و منعطف دارد. چرم pvc، در برابر آب، آتش و لکه مقاوم است. قیمت آن از دو مدل چرم قبلی ارزان‌تر بوده و گزینه ای مناسب برای پوشش یک صندلی گیمینگ استاندارد محسوب می شود.
 
پارچه
یکی دیگر از موادی که در ساخت صندلی گیمینگ استفاده می‌شود، پارچه است. پارچه نسبت به چرم، چه طبیعی و چه مصنوعی، در جذب رطوبت بهتر عمل می کند و تعریق کاربر را کاهش می‌دهد، اما نسبت به چرم، یک ضعف بزرگ دارد؛ این که در برابر مایعات مقاومت چندانی ندارد.
یکی از عوامل تعیین کننده در انتخاب چرم یا پارچه، این است که صندلی سفت یا نرم را ترجیح می‌دهید؛ صندلی‌های پارچه‌ای معمولاً نرم‌تر از چرمی‌ها هستند، اما دوام کمتری دارند.
 
مش
مش، یکی از بهترین گزینه ها برای روکش صندلی‌های گیمینگ است؛ پوششی که خنکی را به همراه دارد و بسیار راحت است.
صندلی های گیمینگی که پشتی مش یا توری دارند، به کاربر اجازه می‌دهند تا ساعت‌ها بر روی صندلی بنشیند و بازی کند، بدون اینکه نگران عرق کردن باشد. البته تمیز کردن یک صندلی مش، به آسانی تمیز کردن صندلی های چرمی نیست و باید به شکلی درست انجام شود.
علاوه بر ویژگی های مهمی که ذکر شد، سبک صندلی، اندازه مناسب برای جثه کاربر و گارانتی صندلی، دیگر مواردی است که در حین انتخاب یک صندلی گیمینگ باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

سخن پایانی
بازار صندلی های گیمینگ به دلیل وابستگی به صنعت بزرگ و پر رونق بازی‌های ویدیویی، بازار وسیعی در جهان محسوب می‌شود؛ اما گویا در ایران هنوز آنقدر جذاب نیست که تولیدکنندگان برتر صندلی اداری را وارد این حوزه کند. در بازار ایران، بیشتر تمرکز بر محصولات وارداتی است که با قیمت‌های مختلف به فروش می‌رسند. به هر روی، انتخاب یک صندلی گیمینگ مناسب، کار چندان ساده‌ای نیست و نیاز به اطلاعاتی دارد تا بتوان بهترین گزینه را برگزید. ما در این نوشتار، به ویژگی‌هایی اشاره کردیم که باید در هنگام انتخاب به آن‌ها توجه کنید. ارگونومی صندلی، تنظیمات متعدد و آسان از اولویت‌هایی است که نباید از نظر دور داشت. در ادامه می‌توانید مواردی مثل سبک صندلی، مدت گارانتی و ابعاد آن را در نظر بگیرید.  
همکاران ما در مبلمان اداری الوند آماده پاسخ گویی به شما هستند تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. با ما تماس بگیرید.
 
منابع:

https://www.msy.be/gaming-chair-pxl-42_52.html
https://www.newegg.com/insider/gaming-chairs-buying-guide/
https://chairsfx.com/gaming-chair-news/history-of-gaming-chairs/#:~:text=2006%3A%20World's%20First%20Gaming%20Chair&text=Racing%20seat%20developer%20Recaro%20launched%20their%20first%20ergonomic%20racing%20seat%20in%201967
دیدگاه خود را ارائه دهید
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _                        
| |                       
| |__   ____  __ _  _   _ 
| '_ \ |_  / / _` || | | |
| | | | / / | (_| || |_| |
|_| |_|/___| \__, | \__,_|
                | |       
                |_|       
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟
 ۲۹ شهریور ۱۴۰۱

محل کار ترکیبی چیست و چگونه کار می‌کند؟

تحمیل کرونا بر جهان و عواقبی که به دنبال داشت، نشان داد رویاپردازان فناوری که از دهه ۱۹۸۰ در مورد احتمالات کار از راه دور صحبت می‌کردند، اغراق نمی‌کردند. حالا و پس از گذشت ماه‌های بحرانی کرونا، همه ما به یک نتیجه مهم رسیده‌ایم؛ می‌توان از راه دور کار کرد، جلسه برگزار کرد، تیم ساخت ...  ادامه مطلب 
نقش محیط کار در انگیزش کارکنان
 ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

نقش محیط کار در انگیزش کارکنان

یک محیط کاری نامطلوب، تأثیر مخربی بر انگیزه، عملکرد و رفاه کارکنان می‌گذارد. فراهم کردن فضای کاری مناسب، می‌تواند کارکنان را به کار بیشتر و بهتر تشویق کند و بهره‌وری را به بهترین سطح برساند؛ زیرا محل کار بر عواملی مانند رفاه کارکنان، عملکرد، همکاری و بهره‌وری اثر ...  ادامه مطلب 
چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟
 ۲۳ شهریور ۱۴۰۱

چرا داشتن یک محیط کاری خوب، مهم است؟

محیط محل کار، جنبه‌ای از کار است که تعریف دقیق آن دشوار است و به دیدگاه شخصی افراد مربوط می‌شود؛ هر کارمند با توجه به برداشت شخصی خود، تعریفی از یک محیط کاری مناسب و چگونه بودن آن دارد.   چرا مراقبت از محیط کار مهم است؟ مراقبت از محیط کار، بهره‌وری را بهبود می‌بخشد، به شکوفایی ...  ادامه مطلب 
محیط کاری پر استرس چیست؟
 ۱۹ شهریور ۱۴۰۱

محیط کاری پر استرس چیست؟

داشتن شغل، سلامت عمومی و نگرش کلی نسبت به زندگی را بهبود می‌بخشد. با این حال، بسیاری از افراد در محل‌کار با استرس قابل‌توجهی مواجه می‌شوند که اثرات بدی را بر سلامتی آن‌ها می‌گذارد. مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی در ایالات متحده، استرس شغلی را واکنشی مضر تعریف می‌کند که می‌تواند منجر به ...  ادامه مطلب 
روانشناسی در محل‌کار
 ۱۵ شهریور ۱۴۰۱

روانشناسی در محل‌کار

روانشناسی در محل‌کار روانشناسی محل کار به چه معناست؟ "روانشناسی در محل کار" به تمرین اعمال اصولی و شیوه‌های روانشناختی در محیط کار اشاره دارد و هدف آن، شناسایی و حل مشکلات، بهینه سازی محل کار، افزایش رضایت شغلی و انگیزه کارکنان و بهبود پویایی محیط کار است. اصول روانشناسی محل کار، می‌تواند به ...  ادامه مطلب